Συζητήθηκε σήμερα 24/9/2019 στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση που κατέθεσε η Eurobank Ergasias για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορική Α.Ε.».

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι εκπρόσωποι της «Ναυτεμπορικής» ζήτησαν δίμηνη αναβολή προκειμένου, όπως είπαν, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με στρατηγικό επενδυτή, προσκομίζοντας και σχετικά έγγραφα.

Οι εκπρόσωποι της “Eurobank” στην αγόρευσή τους υπήρξαν άκρως αρνητικοί, τονίζοντας ότι έχει δοθεί αρκετός χρόνος στην επιχείρηση για την εξεύρεση λύσης χωρίς αποτέλεσμα.

Η εκπρόσωπος του Δημοσίου ζήτησε και αυτή να μην δοθεί αναβολή.

Το δικαστήριο, μετά από σύσκεψη, απεδέχθη το αίτημα της «Ναυτεμπορικής» και ανέβαλε τη συζήτηση για τις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Τράπεζας συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους της επιχείρησης, (ξαφνικά τα «βρήκαν» μεταξύ τους), ζήτησαν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα προληπτικά μέτρα κατά των πιστωτών και να μην εξαιρεθούν, γιατί θα θέσουν την επιχείρηση σε κίνδυνο!

Άμεση ήταν η αντίδραση των πληρεξούσιων δικηγόρων Τεχνικών και Δημοσιογράφων, οι οποίοι ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα Τράπεζας και εργοδοσίας, παρουσίασαν δε και δύο πρόσφατες αποφάσεις που δικαιώνουν τους Τεχνικούς Τύπου.

Το δικαστήριο, μετά από σύσκεψη, απέρριψε και πάλι (3η φορά) το αίτημά τους.