Συζητήθηκε σήμερα 20.9.2019, στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση μεταρρύθμισης της Τράπεζας Eurobank Ergasias κατά της απόφασης 3642/26.6.2019 που με την παρέμβαση της ΕΤΗΠΤΑ εξαιρεί τους Τεχνικούς Τύπου  από τα προληπτικά μέτρα κατά των άλλων πιστωτών της εταιρίας. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να λάβουν τις οφειλόμενες αποδοχές τους.

Στη διαδικασία παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Τεχνικών Τύπου, της τράπεζας, της επιχείρησης και των δημοσιογράφων.

Στην αγόρευσή τους οι εκπρόσωποι της τράπεζας και της επιχείρησης ζήτησαν να μεταρρυθμιστεί η απόφαση που εξαιρεί τους Τεχνικούς Τύπου από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μην μπορούν να κινηθούν για τις οφειλόμενες αποδοχές τους, με το αιτιολογικό ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα ζητήσουν και αυτοί τα δεδουλευμένα τους, θα μειωθεί η αξιοπιστία της επιχείρησης έναντι των πιστωτών της, με αποτέλεσμα να μη την προμηθεύουν υλικά και να περιέλθει σε αδυναμία λειτουργίας.

Η πληρεξούσια των Τεχνικών Τύπου και η ΕΤΗΠΤΑ ζήτησαν να απορριφθεί η αίτηση της τράπεζας και να συνεχίσει η εξαίρεση των εργαζομένων στην προεκτύπωση και εκτύπωση της εταιρίας από τα προληπτικά μέτρα.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε να παραμείνει εν λειτουργία η επιχείρηση και ανοιχτοί οι λογαριασμοί της. Ουδείς βέβαια έχει ζητήσει το αντίθετο.

Οι δημοσιογράφοι που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της "Ναυτεμπορικής", δεν παρενέβησαν, ούτε για την δική τους προστασία, υπέρ της εξαίρεσης των εργαζομένων από τα προληπτικά μέτρα.

Αναμένεται την Δευτέρα 23.9.2019 η απόφαση.