Διαβάσαμε στις "Τυπολογίες":

"Την εκδότρια της «Ναυτεμπορικής» Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη κάλεσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με στόχο να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα της εφημερίδας κατά την ένταξή της στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης. 

Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τον έναν λογαριασμό που έμεινε ανοικτός με τη σύμφωνη γνώμη της τράπεζας για να πληρώνονται οι μισθοί, μετά την ενέργεια ορισμένων τεχνικών να προσφύγουν με ασφαλιστικά μέτρα στη δικαιοσύνη. 

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση προς συζήτηση στις 24 Ιουλίου και μέχρι τότε αναζητείται η ενότητα των εργαζομένων, ώστε να μην μπλοκαριστεί ο λογαριασμός της μισθοδοσίας" 

Οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Από την στιγμή που κατατέθηκε από την τράπεζα αίτημα ειδικής διαχείρισης της "Ναυτεμπορικής", ουσιαστικά δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην επιχείρηση και θα πληρωθούν μισθούς, άδειες, επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις. Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές.

Η τράπεζα συμφώνησε (δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά) να παραμείνει ανοικτός λογαριασμός προκειμένου να πληρώνονται μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2019 τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και όχι αποκλειστικά οι μισθοί των εργαζομένων.

Η επιχείρηση, παρα τις δεσμεύσεις της, ποτέ δεν παρουσίασε πλάνο πληρωμών και εξόφλησης οφειλόμενων αποδοχών.

Οι Τεχνικοί ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΆΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ αλλά δέσμευση πολύ μικρού ποσού ώστε να πληρώνεται μέρος των οφειλόμενων.

Η παρουσία της τράπεζας στην συζήτηση της προσφυγής των ασφαλιστικών μέτρων των Τεχνικών με 5 δικηγόρους υπέρ της "Ναυτεμπορικής" μας εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Οι Τεχνικοί στην Προεκτύπωση και την Εκτύπωση έχουν επιδείξει υπεύθυνη στάση, μεγάλη υπομονή, έχουν υποστεί πολλαπλές μειώσεις στις αποδοχές τους, και δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια που να κινδυνεύει να χαθεί κανένας λογαριασμός μισθοδοσίας.